Следвайте Гласове в ТелеграмМетеоролози доказаха, че данните за глобалното затопляне са

...
Следвайте Гласове в ТелеграмМетеоролози доказаха, че данните за глобалното затопляне са
Коментари Харесай

Метеоролози: Трилиони долари се харчат за „климатичните промени“ въз основа на неточни температурни данни

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Метеоролози потвърдиха, че данните за световното стопляне са неточни. Именно въз основата на тези данни обаче Организация на обединените нации ни предизвестява, че с цел да се резервира „ годна за живеене планета “, Земята не може да се затопли с повече от 1,5 градуса по Целзий над прединдустриалните равнища. НАСА даже твърди, че неуспехът да се поддържа това равнище може да докара до суша, бедствия, повече заболявания и смъртни случаи, свързани с топлината, по-малко храна и повече беднотия.

Именно въз основата на тези, както разкриват метеоролозите, дефектни данни, през 2016 година 194 страни и Европейският съюз подписаха Парижкото съглашение на Организация на обединените нации, правно обвързващ интернационален контракт за „ доста понижаване на световните излъчвания на парникови газове “.

След съглашението световните разноски за планове, свързани с климата, се усилиха експоненциално.

През 2021 и 2022 година данъкоплатците в света са платили приблизително 1,3 трилиона $ за такива планове годишно, съгласно неправителствената консултативна група Climate Policy Initiative.

Това е два пъти повече от разноските през 2019 година и 2020 година, които са възлизали на 653 милиарда $ годишно, и е доста повече от 364 милиарда $ годишно през 2011 и 2012 година, се показва в отчета.

Въпреки наливането на колосални суми Националната океанска и атмосферна администрация на Съединени американски щати (NOAA) заяви, че 2023 година е била най-горещата година в историята.

Станциите за наблюдаване на климата на NOAA са открили, че междинната температура на земната и океанската повърхнина през 2023 година е била с 1,35 градуса по Целзий над междинната за прединдустриалната ера.

„ Не единствено, че 2023 година беше най-топлата година в 174-годишния климатичен връх на NOAA – тя беше най-топлата до момента “, споделя Сара Капник, основен академик на NOAA.

Отклонения в данните

Все повече климатолози обаче предизвестяват, че показанията на температурата са неправилни и че трилионите долари, които се изливат, се основават на проблем, който не съществува.

Повече от 90% от станциите за наблюдаване на температурата на NOAA имат топлинно отклоняване, съгласно Антъни Уотс, метеоролог, старши помощник за околната среда и климата в The Heartland Institute, създател на изследване, което изследва климатичните станции на NOAA.

„ И с този огромен брой, над 90%, методите, които NOAA употребява, с цел да се опита да понижи това, не работят, тъй като отклонението е толкоз голямо “, изясни ученият пред The Epoch Times. – „ Малкото станции, които са останали, които са точни, тъй като са, да вземем за пример, отвън града, в полето и са селскостопанска изследователска станция, която съществува от 100 години … техните данни се затрупват изцяло от доста по-големия набор от предубедени данни. Няма метод да коригирате това. “

„ Данните от повърхностния термометър към момента имат подправени резултати на стопляне заради градския топлинен остров, който се усилва с течение на времето “, изяснява метеорологит Рой Спенсър.

Той е основен откривател в Университета на Алабама, началник на научния екип на Съединени американски щати за усъвършенствания радиометър за микровълново сканиране на спътника Aqua на НАСА и притежател на медала на НАСА за изключителни научни достижения за работата си със сателитен мониторинг на температурата.

Спенсър също по този начин съобщи, че компютъризираните климатични модели, употребявани за задвижване на измененията в енергийната политика, са още по-погрешни.

Подполковник Джон Шучук, сертифициран метеоролог-консултант, твърди, че проблемите с температурните показания надвишават топлинните отклонения. Пенсионираният подполковник е бил метеорологичен офицер във военновъздушните сили на Съединени американски щати.

„ След като видях доста отчети за корекциите на NOAA в температурните данни на USHCN [U.S. Historical Climatology Network], взех решение самичък да изтегля и проучвам данните “, сподели подполковник Шучук пред The Epoch Times. – „ Успях да потвърдя това, което другите са разкрили. Очевидно е, че като цяло предишните температури са били понижени, до момента в който сегашните температури са били повишени “.

Той твърди, че NOAA и НАСА са коригирали историческите данни за температурата по подобен метод, че да създадат предишното да наподобява по-студено и по този метод да създадат сегашната наклонност на стопляне по-изразена.

Дефектни температурни показания

Ефектът на градския топлинен остров предизвиква по-високи температури в региони, където има повече здания, пътища и други форми на инфраструктура, които всмукват и по-късно излъчват слънчевата топлота, съгласно Агенцията за запазване на околната среда.

Тя пресмята, че „ дневните температури в градските региони са с 1-7 градуса по Фаренхайт по-високи от температурите в отдалечените региони, а нощните температури са с към 2-5 градуса по Фаренхайт по-високи “.

Следователно, NOAA изисква всички станции за наблюдаване на климата да бъдат ситуирани на минимум 100 фута от детайли като бетон, асфалт и здания.

Въпреки това през март 2009 година Уотс разгласява отчет, който демонстрира, че 89 % от станциите на NOAA са имали проблеми с топлинните отклонения, заради това, че са ситуирани в границите на 100 фута от тези детайли, а доста от тях са ситуирани на летищни писти.

„ Открихме станции, ситуирани до изпускателните вентилатори на климатиците, заобиколени от асфалтови паркинги и пътища, на горещи покриви и наоколо до тротоари и здания, които всмукват и излъчват топлота “, сподели ученият.

„ Открихме 68 станции, ситуирани в пречиствателни станции, където процесът на разграждане на отпадъците води до по-високи температури, в сравнение с в близките региони. “

Докладът заключава, че температурният връх в Съединени американски щати е обезсърчителен и температурните бази данни също са „ компрометирани и ненадеждни “.

Службата на генералния контрольор на Съединени американски щати (OIG) и Службата за отчетност на държавното управление удостоверяват констатациите на Уат и настояват, че NOAA подхваща стъпки за справяне с проблемите.

„ NOAA признава, че има проблеми с данните заради отклонения “, се споделя в отчет на Службата на генералния контрольор на Съединени американски щати.

„ Всички специалисти считат, че е нужна усъвършенствана, осъвременена система за отчитане на климата, с цел да се отстрани нуждата от корекции на данните. “

Въпреки уверенията Уотс разгласява откритията си в ново изследване и открива, че още повече, почти 96%, от температурните станции на NOAA към момента не дават отговор на личните си стандарти към 2022 година

„ Има две съществени отклонения в мрежата за температурата на повърхността за Съединените щати и най-вероятно за света, които съм разпознал “, сподели Уотс.

„ Най-голямата причина за неточните данни е резултатът на градския топлинен остров. Това, което се случва, е, че защото топлината се задържа от повърхностите и се освобождава във въздуха през нощта, ниската температура през нощта не е толкоз ниска, колкото би могла да бъде, в случай че термометърът беше отвън града и в полето.

През годините към местата на термометрите се построява от ден на ден инфраструктура, а през нощта асфалтът и бетонът отделят всмуканата топлота и покачват температурата.

„ Можете да разгледате всеки набор от климатични данни, без значение кой ги създава, и можете да видите този резултат. Ниските температури се повишават доста по-бързо, а високите температури са съвсем непроменени. Но това е междинната температура, която се употребява за следене на изменението на климата “, споделя Уотс.

Според него макар че и NOAA, и НАСА настояват, че могат да поправят данните си, с цел да отчетат резултата на градския топлинен остров, отклонението е невероятно да се преодолее, тъй като казусът визира 96% от повърхностните метеорологични станции.

Малкото термометри, ситуирани на климатични станции, които не изпитват топлинно отклоняване, демонстрират половината от скоростта на стопляне, която се регистрира сега.

Преходна температура

Второто главно отклоняване, което Уотс разпознава, са преходните температурни показания, които са краткосрочни температурни промени, които могат да дадат подправено отчитане.

NOAA стартира да изключва живачните си термометри в средата до края на 80-те години.

По-голямата част от мрежата в този момент се състои от електронни термометри, които могат да мерят температурата в границите на секунди.

„ Но те записват единствено високата и ниската температура на деня и могат да покажат неверен резултат от резултата напразно. Например, можете да поставите един от тези температурни датчици покрай паркинг, който се случва да бъде на изток от термометъра. И вятърът е бил най-вече от юг през целия ден. Но по-късно, внезапно, получавате промяна напразно и смяната напразно може да бъде породена от редица разнообразни неща. Това може да се дължи на смяна в метеорологичните условия. Това може да бъде породено от нещо, което блокира вятъра от юг, като камион наоколо “, твърди ученият.

„ Така че вятърът се измества от изток ненадейно, идва през паркинга и улавя тази лъчиста топлота. И термометърът ще реагира на това в границите на секунда или две. И ще регистрира висока температура от този ентусиазъм напразно, който не е наложително да съставлява времето през този ден. Това е особеност. Същото може да се случи и през нощта. “

Уотс споделя, че преходната температура е толкоз добре прочут проблем, че Метеорологичната работа във Англия и Австралийското бюро по метеорология са изоставили високотехнологичната си мрежа и се преоборудват, с цел да получат по-точни показания.

От NOAA декларират на своя уеб страница, че температурните им показания не са точни и че организацията прибавя граница на неточност към температурите си.

Нито NOAA, нито НАСА са дали отговор на настояването на The Epoch Times за коментар по отношение на преходните температурни аномалии и изказванието на учените, че коригирането на топлинно отклоняване е невероятно.

Инфо: obektivno.bg

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР